Teljes a Speedway of Nations mezőnye - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. május 26., szombat

Teljes a Speedway of Nations mezőnye

Nyilvánosságra hozták az idei évben a csapat világkupát felváltó Speedway of Nations vagyis Nemzetek Speedway-je hivatalos startlistáját. A 15 ország párosait felvonultató mezőnyben egy változás történt: Szlovákia helyett Ukrajna indulhat június 2-án az elődöntőben. 
Tavaly a Zmarzlik - Janowski kettős (a képen) megállíthatatlan volt a wroclawi világjátékokon.
Fotó: Wojciech Tarchalski - Sportowefakty.pl
Ahogyan arról korábban beszámoltunk az idei évben nem lesz csapat világkupa, helyette a szintén nagy hagyományokkal rendelkező páros világbajnokság lesz/lenne. A feltételes mód nem véletlen, hiszen a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) Pályaverseny bizottságának elnöke, Armando Castagna egy interjúban elmondta, a Speedway of Nations nem egyenlő a páros világbajnoksággal, sokkal inkább a motokrosszban "őshonos" és minden évben megrendezendő MXON-ra, a Motocross of Nations-ra hajazna, ami a krosszozás 'Olimpiája'.

A világkupán korábban négy versenyt: két elődöntőt, egy reményfutamot valamint egy döntőt láthattunk. A versenyek számán nem szerettek volna változtatni, így két elődöntő mellett ezúttal két döntőt láthatunk. A két elődöntőben hét hét páros küzdhet a továbbjutást jelentő első három helyért, míg a döntőbe került hat páros kiegészül a rendező nemzettel, Lengyelországgal. Az egyes párosok két főversenyzőből valamint egy huszonegy éven aluli tartalék pilótából állhatnak, ám a tartalék nevezése opcionális.

Az első elődöntőre már nem is kell sokat várnunk, hiszen jövő hétvégén, június 2-án szombaton rendezik Teterowban. A viadalon eredetileg Szlovákia is indulhatott volna, ám Martin Vaculik bokatörtést, míg Patrik Búri kettős boka és könyöktörést szenvedett, így helyettük az ukránok bizonyíthatnak. A német helyszínen így: az USA, Ukrajna, Oroszország, Szlovénia, Lettország, Dánia valamint a házigazda németek csaphatnak össze. A második elődöntőt június 5-én kedden, Manchesterben rendezik, ahol a vendéglátó britek mellett Csehország, Finnország, Franciaország, Svédország, Olaszország valamint Ausztrália párosai állnak startszalag mögé.

A párosokat böngészve egyértelműen kiemelkedik lengyelek triója, hiszen Marek Cieslak a Janowski - Dudek - Drabik hármast küldi harcba a döntőben, melyből ketten is, Janowski és Drabik is a finálénak helyet adó Wroclawban húzza a gázt a lengyel extraligában. Érdekes viszont a dánok összeállítása, hiszen kimaradt a keretből az idén remek formában motorozó Leon Madsen valamint az a Nicki Pedersen is, aki ugyan kézsérüléssel bajlódik, mégis tízpontokat motorozik lengyel ligás összecsapásain. Helyettük Jepsen Jensen és Bjerre kapott lehetőséget a bizonyításra. Összességében elmondható, hogy talán csökkent némiképp a színvonal, ám sokkal több nemzetet, nemzetközi porondon új versenyzőket és akár meglepetéseket is láthatunk az összecsapásokon.

A párosok összeállításai:

Június 2. - Teterow / Németország - I. elődöntő 
USA: Greg Hancock, Luke Becker
Ukrajna: Andrij Karpov, Aleksandr Loktaev
Oroszország: Artem Laguta, Emil Sayfutdinov, Gleb Chugunov
Szlovénia: Matej Zagar, Matic Ivacic, Nick Skórja
Németország: Kai Huckenbeck, Martin Smolinski, Michael Hartel
Lettország: Andzejs Lebedevs, Jevgenij Kostigovs, Oleg Michailov
Dánia: Michael Jepsen Jensen, Kenneth Bjerre, Fredrik Jakobsen

Június 5. - Manchester / Nagy-Britannia - II. elődöntő
Csehország: Vaclav Milik, Josef Franc, Jan Kvech
Finnország: Timo Lahti, Tero Aarnio
Nagy-Britannia: Tai Woffinden, Craig Cook, Robert Lambert
Franciaország: David Bellego, Dimitri Berge, Gaetan Stella
Svédország: Fredrik Lindgren, Antonio Lindback, Joel Kling
Olaszország: Nicolas Covatti, Michele Paco Castagna
Ausztrália: Jason Doyle, Max Fricke, Jaimon Lidsey

Június 8-9. Wroclaw / Lengyelország - Döntő
Lengyelország: Maciej Janowski, Patryk Dudek, Maksym Drabik
?
?
?
?
?
?

2018.05.26.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here