Alakul az EB Challenge mezőnye - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. május 5., péntek

Alakul az EB Challenge mezőnye

Mindössze négy hely kiadó a május 20-án a horvátországi Goricanban megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge rajtlistáján, hiszen május elsején három helyszínen: Nagyhalászban, Mureckben és Terenzanoban is kontinensbajnoki továbbjutás volt a tét.
Pawlicki ráérzett a Nagyhalász Speedway Ring ováljára. További fotók a képre kattintva megtekinthetők. 
NAGYHALÁSZ 
A szabolcsi pálya történetében először rendezhetett világversenyt, s minden túlzás nélkül nyugodtan állíthatjuk a debütálás fantasztikusra sikeredett. A rendezők kitettek magukért, a pálya makulátlan volt, míg a világsztárokkal tűzdelt mezőny kihasználta a vonalvezetésben rejlő lehetőségeket. Az izgalmas verseny végén Przemyslaw Pawlicki ünnepelhetett a dobogó legtetején Mikkel Bech Jensen és Andrij Karpov előtt. Ők hárman automatikusan jutottak a challenge-be, míg a különfutamot megnyerve Janusz Kolodziej tartalékként utazhat Horvátországba. 

MURECK
Az ausztriai összecsapáson a hazánkban is népszerű lett versenyző, Andrzej Lebedevs diadalmaskodott miután különfutamban maga mögé utasította a korábbi GP résztvevőt, Michael Jepsen Jensent. A pódium legalacsonyabb fokára a lengyel Adrian Miedzinski állhatott fel, míg a negyedik azaz utolsó továbbjutó helyért az új FIM szabály értelmében különfutam döntött. Az etap Kacper Gomólski sikerével ért véget, aki az ukrán Aleksandr Loktaev, az orosz Viktor Kulakov valamint a dán Mikkel Michelsen előtt diadalmaskodott, s jutott Goricanba. 

TERENZANO
A korábbi olasz nagydíj helyszínén, Terenzanoban a finn Timo Lahti győzedelmeskedett, aki két ex-GP menőt, Martin Smolinskit és Kenneth Bjerrét maga mögé utasítva állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A negyedik helyért kiírt különfutamot végül az orosz Andrij Kudriasov nyerte honfitársa, Vadim Tarasenko valamint a svéd Linus Sundstrom előtt. Az etap negyedik résztvevője a lengyel Jakub Jamróg lett volna, ám ő nem állt starthoz a szétmorozásban. 
Stadion Milenium Gorican. Fotó: Szilágyi Péter
Jelenleg tizenegy fő kvalifikálta magát a május 20-án a magyar határhoz közel, Goricanban megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge-be, ahol szabadkártyásként a helyiek kedvence, Jurica Pavlic bizonyíthat. A mezőny a holnapi nap folyamán lesz teljes, amikor kiderül, hogy ki az a négy versenyző, aki kiharcolja az indulási jogot a franciaországi, Lamothe Landerronban. A challenge-ből az első hét helyezett jut a négy fordulós fináléba, ahol csatlakozik a tavalyi év első öt helyezettjéhez, míg a rendezőség három darab állandó szabadkártyát fog a kiosztani, amellyel teljessé válik a kontinensbajnoki széria 15 fős mezőnye. 

A goricani mezőny jelen pillanatban: 
- Pzremyslaw Pawlicki (Lengyelország)
- Mikkel Bech Jensen (Dánia)
- Andrij Karpov (Ukrajna)
- Andzejs Lebedevs (Lettország)
- Michael Jepsen Jensen (Dánia)
- Adrian Miedzinski (Lengyelország)
- Kacper Gomólski (Lengyelország)
- Timo Lahti (Finnország)
- Martin Smolinski (Németország)
- Kenneth Bjerre (Dánia)
- Andrij Kudriasov (Oroszország)
- Jurica Pavlic (Horvátország)
- ?
- ?
- ?
- ?
Tartalékok:
- Janusz Kolodziej (Lengyelország)
- ? 

2017.05.05

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here