Magosi Norbert nyert Debrecenben - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. április 7., szombat

Magosi Norbert nyert Debrecenben

Szombat délután kiválóan előkészített oválon, napsütéses időben rendezték a nemzetközi, egyéni, magyar bajnokság nyitófordulóját Debrecenben. Az összecsapást Magosi Norbert nyerte, a regnáló bajnok, Tabaka József valamint a szlovák Patrik Búri előtt. A döntő negyedik résztvevője, Benkő Roland volt.
A nap legjobbjai: Tabaka, Magosi, Búri - Fotó: Szilágyi Péter
Beköszöntött a tavasz a Gázvezeték utcai salakstadionba is, hisz szombat délután ragyogó napsütéses időben, szépszámú közönség előtt rendezték a nemzetközi, egyéni, magyar bajnokság nyitófordulóját. A motoros bevonulást követően a választási kampány hajrájában, Debrecen város korábbi polgármestere, Kósa Lajos mondott köszöntőbeszédet. A 12 fős mezőnyben végül öt magyar állt startszalag mögé, s végül Karcagi László helyett Fazekas Dennis húzhatta a gázt.

Az első futam egyből nem indult problémamentesen, hiszen a szlovák Patrik Búrit startszalag érintés miatt kizárták, így helyére az elsőszámú tartalék, Moldvai András érkezhetett. A megismételt etapot Magosi magabiztosan nyerte, az ukrán Lysak valamint Manev és Moldvai előtt. A második futamban bekövetkezett a viadal első bukása, a Debrecenben először motorozó lett, Elvis Argucevics a startot követően bátran helyezkedve a második helyen haladt Benkő Roland mögött, ám lendülete a palánkig sodorta, s óriásit bukott. A fiatal versenyző egyből felpattant, ám később a mentő szállította a depóba. Információink szerint kórházba szállították kivizsgálásra, ahol megállapították, hogy zúzódásokkal  és láb fájdalmakkal megúszta az incidenst, s vélhetően indul a holnap Zarnovicán megrendezendő szlovák bajnokin.

A harmadik futamban Fazekas Dennis motorozott bele az előtte haladó szlovák David Pacalajba, s a magyar ifjú húzta a rövidebbet. A nagyhalászi színekben motorozó junior oldalát ütötte meg erőteljesen, ennek ellenére vállalta a következő futamait. Az első három etap a bukások, újraindítások miatt szűk egy óra alatt zajlott le, ám az elkövetkezendő futamok problémamentesen lefutottak. Az ötödik etapban Magosi, Tabaka, Benkő és Melnichuk feszült egymásnak, majd a négy körös izgalmas csatározás ebben a sorrendben is ért véget. Az ukrán Melnichuknak ezúttal nem volt szerencséje, hiszen következő futamában a beszállóban elcsúszott, s megszerzett 5 pontja nem volt elegendő az elődöntős helyekhez.
Magosi és Benkő csatája - Fotó: Szilágyi Péter
További fotók a versenyről a képre kattintva megtekinthetők facebook oldalunkon! 
A 12 futamos alapszakaszt végül Magosi Norbert nyerte 11 ponttal, a 10 pontos Tabaka József előtt, míg a legjobb nyolcból kiszorult Melnichuk (5p) Manev (4p) Fazekas (3p) valamint Moldvai (1p). Az első elődöntőt Magosi magabiztosan nyerte Búri előtt, míg a harmadik helyen Kovács Roland bukott, míg az őt követő David Pacalaj szintén elesett. A futamból Kovácsot diszkvalifikálták, míg a megismételt futam befutója nem változott, így a Magosi - Búri kettős jutott egyenes ágon a döntőbe. A második elődöntőben Benkő Roland diadalmaskodott Tabaka József előtt, akiket Kobrin és Lysak követtek a célban. A három magyart felvonultató finálé előtt a pilóták maguk választhatták ki starthelyeiket pontszámaik alapján. Magosi a fehéret választotta, míg Benkő a sárga, Tabaka a piros mellett tette le a voksát így Búrinak csak a kék jutott.

A mindent eldöntő döntő izgalmas párharcot eredményezett: elől Magosi és Tabaka csatázott, míg hátul a pódium legalsó fokáért Búri és Benkő meccselt. Tabaka hiába támadta Magosit, a négy kör végén, utóbbit intették le elsőként, mellyel megnyerte a bajnokság nyitófordulóját. Tabaka a második helyen végzett, míg Búri magamögött tartva Benkőt a harmadik helyen zárt. Az összetett pontvadászatot győzelmének köszönhetően Magosi vezeti 17 ponttal, a 14 pontos Tabaka valamint a 10 pontos Benkő és 9 pontos Búri előtt. A bajnokság következő állomása Gyula lesz, ahol július 28-án folytatódik a széria.


Végeredmény:
1. Magosi Norbert (3,3,2,3) 11 + 1. az elődöntőben + 1. a döntőben
2. Tabaka József (2,2,3,3) 10 + 2. az elődöntőben + 2. a döntőben
3. Patrik Búri (T,2,1,3) 6 + 2. az elődöntőben + 3. a döntőben
4. Benkő Roland (3,1,3,0) 7 + 1. az elődöntőben + 4. a döntőben
5. Kovács Roland (1,3,3,1) 8 + bukott az elődöntőben
6. Andrij Kobrin (2,0,2,2) 6 + 3. az elődöntőben
7. David Pacalaj (1,2,1,2) 6 + 3. az elődöntőben
8. Vitaly Lysak (2,3,0,0) 5 + 4. az elődöntőben
9. Stanislav Melnichuk (3,0,0,2) 5
10. Milen Manev (1,1,1,1) 4
11. Fazekas Dennis (F/d,1,2,0) 3
12. Moldvai András (0,0,0,1) 1
13. Elvis Argucevics (F/d, -,-,-) 0

Futamról futamra:
1. Magosi, Lysak, Manev, Moldvai, Búri (T)
2. Benkő, Tabaka, Kovács, Arguecvics (F/d)
3. Melnichuk, Kobrin, Pacalaj, Fazekas (F/d)
4. Lysak, Búri, Fazekas, Moldvai
5. Magosi, Tabaka, Benkő, Melnichuk
6. Kovács, Pacalaj, Manev, Kobrin (R)
7. Kovács, Kobrin, Búri, Melnichuk (F)
8. Benkő, Magosi, Pacalaj, Lysak
9. Tabaka, Fazekas, Manev, Moldvai
10. Búri, Pacalaj, Moldvai, Benkő (R)
11. Tabaka, Kobrin, Kovács, Lysak
12.Magosi, Melnichuk, Manev, Fazekas
-
I. elődöntő: Magosi, Búri, Pacalaj, Kovács (F/d)
II. elődöntő: Benkő, Tabaka, Kobrin, Lysak
-
Döntő: Magosi, Tabaka, Búri, Benkő

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here