Teterowban indul a páros vb - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 19., hétfő

Teterowban indul a páros vb

Ahogyan arról korábban beszámoltunk az idei esztendőben elmarad a csapatvilágkupa, helyét a Speedway of Nations nevet viselő páros világbajnokság veszi át. A 15 nemzetet felvonultató sorozatról eddig nem sokat tudhattunk, ám a nyitófordulót a németországi Teterowban, míg a döntőket a lengyelországi Wroclawban rendezik. 
2017-ben erősen felázott talajon rendezték a Német Nagydíjat Teterowban. Fotó: Jarek Pabijan - Sportowefakty.pl
Február elején jelentette be a Nemzetközi Motorsport Szövetség valamint a SpeedwayGP hivatalos weboldalán, hogy a nagy múltú, sokszor izgalmas végjátékokat hozó Speedway World Cup, azaz csapatvilágkupa a 2018-as szezonban megszűnik, s helyét egy megreformált páros világbajnokság veszi át. Előzetes annyit lehetett a sorozatról tudni, hogy június elején rendezik a két elődöntőt hét-hét nemzet részvételével, míg a finálé két napos lesz, helyszíne pedig az Olimpiai Stadion, Wroclawban. A széria célja, hogy több nemzetet bevonjanak a küzdelemekbe, s így 8-9 helyett ezúttal 15 ország vaspapucsosai mérhetik össze erejüket. Más kérdés, hogy a mezőny számának ilyesfajta növelése a minőség csökkenésével is járhat.

A legújabb hírek szerint az első elődöntőt június 2-án Németországban, Teterow városában rendezik. A helyszín érdekessége, hogy a német kisváros két éve állandó tagja az egyéni világbajnokság mezőnyének, s 2018-ban a széria kilencedik fordulóját rendezik itt. Emellett itt debütál a páros világbajnokság is. A szervezők természetesen nagyon örülnek annak, hogy két világversenyt is rendezhetnek egy szezonban, míg a német válogatott számára egy remek lehetőség lesz hazai pályán kiharcolni a döntős részvételt.

A páros világbajnokság második elődöntőjét június 5-én rendezik, ám annak helyszíne egyelőre ismeretlen. Mivel a két napos döntőt június 8-án és 9-én a lengyelországi Wroclawban rendezik, így elképzelhető, hogy a kvalifikáció második állomása Dánia, Svédország vagy az Egyesült Királyság lesz. Egyelőre azt sem tudni, hogy a rendező lengyeleken kívül mely nemzetek állnak a startszalag mögé, így elég sok a kérdőjel jelenleg a sorozatot illetően. Annyi bizonyos, hogy minden nemzet két felnőtt főversenyzővel és egy 21 éven aluli tartalék pilótával szállhat harca.

Forrás: SpeedwayGP.com
2018.02.19.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here