Teljes az egyéni Európa-bajnokság menetrendje - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. január 14., vasárnap

Teljes az egyéni Európa-bajnokság menetrendje

A Nemzetközi Motorsport Szövetség illetékesei nyilvánosságra hozták a 2018-as egyéni Európa-bajnokság kvalifikációinak valamint döntőinek helyszíneit és pontos dátumait. Az összecsapások között egyetlen magyar helyszín, Debrecen található.
2017-ben Lublinban, idén Chorzówban zárul a kontinens bajnoki széria. Fotó: Marcin Mrozik, Sportowefakty.pl
A négy elődöntőből és egy challenge viadalból áll a kontinens bajnokság idei kvalifikációs szériája. Az első elődöntőt az oroszországi Balakovoban rendezik április 26-án, majd április 28-án három helyszínen: Debrecenben, Goricanban és Pardubicében is a továbbjutásért küzdenek meg a pilóták. Ezt követően Olaszországban vívhatják ki a döntőbe jutást a vaspapucsosok május 5-én a Challengen, melyet vagy Lonigoban vagy Terenzanoban rendeznek meg.

A Challengeből vélhetően idén is hét versenyző kvalifikálhatja magát az egyéni Európa-bajnokság négy fordulóból álló döntőjébe, s csatlakozhat a címvédőhöz, Andzejs Lebedevshez valamint Artem Lagutához, Vaclav Milikhez, Krysztof Kasprzakhoz és Andreas Jonssonhoz. Az így kialakult 12 fős mezőny a szervezők által kiosztandó három szabadkártyás versenyzővel válik teljessé.

Az egyéni Európa-bajnokság döntőjének első állomását június 23-án a lengyelországi Gnieznoban rendezik, majd július 14-én Németországba, Güstrow városában csapnak össze a versenyzők. A harmadik fordulót Lettországban, a GP naptárából kikerülő Daugavpilsben bonyolítják le augusztus 18-án, míg a zárófordulót egy igazi ikonikus helyszínen tartják.

A sorozat szeptember 15-én a lengyelországi Chorzówban zárul, ahol 2003-ban rendezetek utoljára salakmotor versenyt. Akkor a világbajnokság Európa Nagydíját bonyolították le a Slaski Stadionban, amelyben 1973-ban, 1976-ban, 1979-ben, 1981-ben és 2002-ben is összecsaptak a világ legjobbjai. Érdekesség, hogy 1973-ban ebben a stadionban szerezte meg Lengyelország első egyéni világbajnoki címét, Jerzy Szczakiel. Az Európa-bajnokságot 2013-ban megreformáló One Sport történetében is nagy ugrás lesz ez, hiszen első alkalommal rendeznek épített pályás fordulót. A stadiont 2009-ben felújították, s a 650 millió zlotyis beruházások 2017-ben értek véget. A Katowice közeli arénában jelenleg 55 ezer férőhely található. 




A 2018-as egyéni Európa-bajnokság menetrendje:

Április 26. - Balakovo / Oroszország - 1. elődöntő
Április 28. - Debrecen / Magyarország - 2. elődöntő
Április 28. - Gorican / Horvátország - 3. elődöntő
Április 28. - Pardubice / Csehország - 4. elődöntő
----
Május 5. - Lonigo/Terenzano / Olaszország - Challenge
----
Június 23. - Gniezno / Lengyelország - 1. döntő
Július 14. - Güstrow / Németország - 2. döntő
Augusztus 18. - Daugavpils / Lettország - 3. döntő
Szeptember 15. - Chorzów / Lengyelország - 4. döntő






Post Bottom Ad

Responsive Ads Here