Változik a világbajnoki kvalifikációs szisztéma - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. december 7., csütörtök

Változik a világbajnoki kvalifikációs szisztéma

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) közzétette a 2019-es egyéni világbajnokság jövő évi kvalifikációs állomásait, melyben négy helyszín szerepel. Érdekesség, hogy az elődöntőket eltörölték így jövőre még nehezebb lesz a mindent eldöntő challenge-be kerülni.
Martin Vaculik (az élen) Patryk Dudek előtt a 2017-es zarnovicai GP selejtezőn. Fotó: Szilágyi Péter
Az elmúlt években bevett szokás volt, hogy a négy selejtezőből két elődöntőbe kerültek a vaspapucsosok, akik ott újra összemérték tudásuokat, s a legjobbak a kvalifikáció utolsó állomásába, a Challenge-be kerültek, ahonnan a top3 motorozta be magát a világ legjobbjai közé. Ez 2018-ban megváltozik, hiszen a FIM eltörölte az elődöntős állomásokat, így a versenyzők közvetlenül a selejtezőben vívhatják ki a Challenge tagságukat.

Az első selejtezőt a hazánkhoz közeli Zsarnócán rendezik, május 19-én. A szlovák kisváros idén is GP kvalifikációt rendezhetett, s igazi sztárparádét láthatott a kilátogató publikum. A viadalt végül a helyiek kedvence, Martin Vaculik nyerte világklasszis vetélytársai, Matej Zagar és Adrian Miedzinski előtt. Hazánkat egyedüliként Magosi Norbert képviselte, aki 12. helyen zárt. A zarnovicai sztárparádén készült galériánk ide kattintva megtekinthető »

A második valamint a harmadik kvalifikációs ágat is szintén május 19-én rendezik. Előbbit a dániai Slangerupban, míg utóbbit az olaszországi Lonigoban. A selejtezősorozat két nappal később, május 21-én a németországi Abensbergben zárul, ahol kialakul a challenge teljes mezőnye is.

A kvalifikáció végső állomását a Challenge-t ezúttal, Németországban rendezik július 28-án, a 2015-ös egyéni Európa-bajnokság döntőjének egyik helyszínén, Landshutban.

Fim Speedway Grand Prix 2019 - kvalifikáció: 
2018. május 19. - 1. selejtező - Zarnovica (Szlovákia)
2018. május 19. - 2. selejtező - Slangerup (Dánia)
2018. május 19. - 3. selejtező - Lonigo (Olaszország)
2018. május 21. - 4. selejtező - Abensberg (Németország)
2018. július 28. - Challenge - Landshut (Németország)

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here