Minimális változások a Grand Prix versenynaptárában - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. december 2., szombat

Minimális változások a Grand Prix versenynaptárában

Közzétették az egyéni világbajnokság jövő évi hivatalos versenynaptárját, melyben az ideitől eltérően nem 12 hanem mindössze 11 helyszín szerepel. A magyar szurkolók egyik kedvenc helyszíne a szlovéniai Krsko maradt a kalendáriumban, míg dátuma tavaszról őszre tolódott. Maradt a két svéd nagydíj, ám helyszínük változott: Stockholm kikerült, míg Malilla mellé az Európa-bajnokságon debütáló Hallstavik íratkozott fel a listára.
Varsóban indul a 2018-as széria. Fotó: SpeedwayGP.com
A lettek csalódottak lehetnek, hiszen Daugavpils kikerült a listából, s semmilyen helyszín nem helyettesíti. Érdekesség, hogy a jónéhány éve beígért rigai viadalból évek óta nem lett semmi, miközben a lett vaspapucsosok kiugró eredményeket érnek el mind a csapatvilágbajnokságon, mind egyéniben, ahol Andzejs Lebedevs idén Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Lesz e valaha Orosz és/vagy Amerikai Nagydíj? 

Fontos piac lehetne az említett két ország, ám napjainkban legnagyobb esélye az oroszoknak van, akik jövőre Emil Sayfutdinov és Artem Laguta révén két versenyzővel képviselik magukat a világ legjobbjai között, míg idén a világbajnokság főpróbáját, a kvalifikáció utolsó állomását, a Challenget is Togliattiban rendezték. A helyszín remekelt, a lelátók tömöttek voltak, s a ligamenő versenyzők logisztikáját is sikerült megoldani.

Más kérdés az Amerikai Nagydíj jövője. Az amcsiknál nem annyira nagy kultusz ez, mint volt régen, míg Greg Hancockon kívül nincs kimagaslóan jól, világszinten teljesítő versenyzőjük. Van egy fiatal generációjuk, akik néhány év múlva odaérhetnek a jéghegy csúcsára, s ezt bizonyították az idén Lesznoban megrendezett világkupa reményfutamán is, ahol a 18 esztendős Luke Becker Európában elismert klasszisokat utasított maga mögé a viadal utolsó futamában.

A helyszínek és a dátumok tehát megvannak egyelőre egy kérdőjel van a történetben, mégpedig a Melbourneben megrendezendő Ausztrál Nagydíj pontos időpontja, amely az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a széria zárófordulója lesz.

A 2018-as egyéni világbajnokság hivatalos versenynaptára:
2018. május 12. - Lengyel Nagydíj, Varsó
2018. május 26. - Cseh Nagydíj, Prága
2018. június 30. - Dán Nagydíj, Horsens
2018. július 7. - Svéd Nagydíj, Hallstavik
2018. július 21. - Brit Nagydíj, Cardiff
2018. augusztus 11. - Svéd Nagyíj, Malilla
2018. augusztus 25. - Lengyel Nagydíj, Gorzów
2018. szeptember 8. - Szlovén Nagydíj, Krsko
2018. szeptember 22. - Német Nagydíj, Teterow
2018. október 6. - Lengyel Nagydíj, Torun
2018. ? ?. - Ausztrál Nagydíj, Melbourne



Post Bottom Ad

Responsive Ads Here