Két magyar indulhat a világbajnoki kvalifikáción - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. december 8., péntek

Két magyar indulhat a világbajnoki kvalifikáción

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) illetékesei nyilvánosságra hozták, hogy a 2019-es egyéni világbajnokság kvalifikáción mely nemzetek hány versenyzőt indíthatnak. Hazánk az elmúlt évekhez hasonlóan két helyet kapott, míg a britek egy büntetést követően kevés versenyzőt indíthatnak. 
Miedzinski - Dudek - Karpov trió az idei zarnovicai GP kvalifikáción. Fotó: Szilágyi Péter
Ahogyan arról a korábbiakban beszámoltunk a Nemzetközi Motorsport Szövetség változtatott a világbajnokság kvalifikációs állomásain, s az elődöntők eltörlését követően a selejtezőkből egyből a challengebe motorozhatják magukat a versenyzők.

Magyarország sajnos nem kapott egy selejtező állomást sem, ám így is két Európa-bajnoki elődöntőt rendezhetünk jövőre. A jó hír viszont az, hogy az egyik versenyzőnk a hazánkhoz közeli Zsarnócán állhat starthoz május 19-én. A szlovák kisváros idén is GP selejtezőt rendezhetett, ahol a helyiek kedvence, Martin Vaculik diadalmaskodott.

A másik magyar versenyző szintén május 19-én bizonyíthat az olaszországi Lonigoban. Aznap még a dániai Slangerupban is összemérik erejüket a vaspapucsosok, míg a kvalifikáció május 21-én a németországi Abensbergben zárul.

A FIM Speedway-nek aggályai támadtak a brit világversenyek lebonyolításával, emiatt a szövetséget olyan büntetéssel sújtották, hogy a világbajnoki kvalifikáción mindösssze 3 brit pilóta indulhat. Érdekesség viszont, hogy a csehek 5 míg az olaszok 4 helyet kaptak a kvalifikáció során, pedig Vaclav Miliken és Nicolas Covattin kívül nem sok nemzetközileg elismert versenyzővel rendelkeznek. A briteknél pedig idén Craig Cook a challenge-n elér negyedik helyének valamint Patryk Dudek világbajnoki ezüstérmének köszönhetően jövőre állandó tagja lesz a világ legjobbjainak.
Az egyes nemzetek indulási helyei selejtezőkre lebontva. Forrás: FIM 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here