Két világverseny 2018-ban hazánkban! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 26., vasárnap

Két világverseny 2018-ban hazánkban!

Az Európai Motorsport Szövetség (FIM Europe) pályaverseny bizottsága az elmúlt héten Rómában ülésezett, ahol elkészítették a 2018-as salakmotoros versenynaptárt. Ennek értelmében jövőre Magyarország két kontinensviadalt rendezhet: egy felnőtt egyéni Európa-bajnoki elődöntőt valamint egy páros Európa-bajnoki elődöntőt. Az eseményen hazánkat dr. Senyei György képviselte, aki a mams.hu honlapján elmondta, hogy még egyik verseny helyszíne sem ismert, míg az időpontokra vonatkozóan már tervezetek vannak. Előbbi tervezett időpontja a május elsejei hétvége (az idei évhez hasonlóan) míg utóbbit vélhetően június végén láthatjuk.
Tabaka József az élen a nagyhalászi EB elődöntőn. Fotó: Szilágyi Péter

A sportvezető hozzátette, hogy mind a u21-es mind az u19-es junior Európa-bajnokságon egy-egy versenyzőt indíthatunk, míg a felnőtt kvalifikációkon három versenyző képviselheti hazánkat. Közülük kettő a hazai elődöntőn állhat starthoz, s küzdhet a továbbjutásért, míg egyikük az oroszországi Balakovoban bizonyíthat.

Az szövetség honlapján megjelent rádiós interjúból kiderül továbbá az is, hogy az idei évben bevezetett EB elődöntőkre vonatkozó szabály megszűnik, így az a 'last chance heat' megszűnik, amely a 20. futamot követően egy utolsó esélyt biztosított a továbbjutásra az alapszakaszt a 4-5-6-7. helyen záró versenyzőkre. Nagyhalászban ezt az etapot Janusz Kolodziej nyerte idén, aki így tartalékként utazhatott a horvátországi Goricanban megrendezett Challenge-be.

A teljes hanganyag ide kattintva meghallgatható. »

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here