Nagyhalászi siker a csapatbajnoki nyitányon - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. július 12., szerda

Nagyhalászi siker a csapatbajnoki nyitányon

Szombaton öt futam után a hatalmas esőzések miatt félbeszakadt, ám vasárnap szikrázó napsütésben rendezték a nemzetközi csapatbajnokság első fordulóját Nagyhalászban. A húsz futamos összecsapást végül a vendéglátók nyerték 40 ponttal a Debrecen Speedway SE valamint a Speedway Club Gyula versenyzői előtt.
A nap legjobbjai: Debrecen - Nagyhalász - Gyula alakulatai a dobogón. Fotó: Szabó Szilvia
 Eredetileg szombat délután rendezték volna a három fordulósra kiírt nemzetközi csapatbajnoki széria első állomását Nagyhalászban, ám az égiek nem kegyelmeztek: öt futam után félbe kellett szakítani az összecsapást. A zsűri döntése értelmében az addig lefutott futamok eredményét törölték, így vasárnap délelőtt 11 órától tiszta lapokkal szikrázó napsütés közepette vághattak neki újra a csapatversenynek. 

A légiósok alkotta Nagyhalászban mindenki egyenlő teljesítményt nyújtott így Melnychuk, Kobrin, Trofimov valamint Manev 10-10 pontja a győzelmet eredményezte a vendéglátó alakulatnak. A dobogó második fokára a 8. futamtól Szegvári Róbert bukását követően három főre redukálódott Debrecen állhatott fel 36 egységgel, melyből egy siker jokerezéssel együtt 21 pontot Tabaka József gyűjtött. A harmadik helyen egy pont lemaradással a Magosi Norbert vezette Speedway Club Gyula zárt. 
Szegvári Róbert bukása. Fotó: Csernyik István
Szegvári Róbertet bukása következtében kórházba szállították, s információink szerint medencecsont repedést diagnosztizáltak nála. 

A soron következő hazai versenyt július 29-én Gyulán rendezik, ahol a nemzetközi egyéni magyar bajnokság harmadik, s egyben zárófordulóját tartják. 

Végeredmény:

1. Nagyhalász Speedway 40 
- Andrej Kobrin 10
- Stanislav Melnychuk 10 
- Viktor Trofimov 10 
- Milen Manev 10

2. Debrecen Speedway Salakmotor SE 36 
- Tabaka József 21
- Benkő Roland 8
- Facudo Albin 6
- Szegvári Róbert 1

3. Gyulai Speedway SE 35 
- Magosi Norbert14
- Kovács Roland 12
- Fazekas Denisz 5
- Bárány Márk 4

4. Arénamoto Vasad 16 
- Ondrej Smetana 9 
- Mike Jacopetti 4 
- Moldvai András 2 
- Marcel Briche 1

(HAON)

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here