Kiket láthatunk az EB döntőkön? - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. május 19., péntek

Kiket láthatunk az EB döntőkön?

Az alábbi kérdésre a választ holnap részben megkaphatjuk, hiszen szombaton 19 órától a hazánkhoz közeli Goricanban rendezik az egyéni  Európa-bajnokság kvalifikációjának utolsó állomását, a Challenget. Az összecsapásról az első hét helyezett szerez jogot a döntőkön való részvételre..
Jurica Pavlic (pirosban) hazai pályán bizonyíthat. Fotó: Dragec.net
Az egyéni Európa-bajnokság kvalifikációjának első elődöntőjét május elsején Nagyhalászban rendezték, ahonnan mindössze a dobogósok: Przemyslaw Pawlicki, Mikkel Bech Jensen valamint Andrij Karpov jutott tovább. A negyedik helyért a FIM Europe új szabálya értelmében különfutamot vívtak az alapszakaszt 4-5-6-7. helyén zárók, amely a challenge elsőszámú tartalék helyét volt hivatott eldönteni. Ezen etap Janusz Kolodziej sikerével ért véget, így holnap ő viselheti a 17-es startszámot.

A második kvalifikációs ágat az ausztriai Mureckben rendezték, ahonnan Andzejs Lebedevs, Michael Jepsen Jensen valamint Adrian Miedzinski jutott tovább a negyedik helyért kiírt különfutam győztesével, Kacper Gomólskival kiegészülve.

A korábbi olasz nagydíj helyszínén, Terenzanoban rendezték a harmadik elődöntőt, ahol finn győzelem született, Timo Lahti révén. A pódiumra két ex-GP menő, Martin Smolinski valamint Kenneth Bjerre állhatott fel, míg a negyedik helyen Andrij Kudriasov kvalifikálta magát a challengebe.

Az utolsó elődöntőnek a franciaországi Lamothe Landerron adott otthont, melyen a svéd Kim Nilsson győzedelmeskedett. A pódium második fokára Mateusz Szczepaniak állhatott fel, míg a harmadik helyen Nicolai Klindt végzett. A negyedik és egyben utolsó továbbjutó helyért itt is különfutamot tartottak, melyet a hazai publikum legnagyobb örömére a francia David Bellego nyert meg. Az ötödik helyen meglepetésre Piotr Protasiewicz végzett, így ő 2. számú tartalékként utazhat Goricanba.

A horvát viadalon természetesen a rendezőség is csatába küldhet egy versenyzőt, aki persze egyértelműen Jurica Pavlic lesz az. Vele teljes a 16 fős mezőny, s a horvát versenyző hazai pályán bármire képes lehet, hiszen a tét óriási: az első 7 helyezett bekerül az idén is négy fordulóból álló egyéni Európa-bajnoki fináléba.

A holnap este 19 órától a Millenium Stadionban megrendezendő kontinensbajnoki Challenge hivatalos edzését 14 órától rendezik, míg a viadal előtt 17 órakor nyitják meg a kapukat. Jegyeket az egész nap folyamán lehet vásárolni a helyszínen, 60 (~2500 ft) valamint 80 (~3300 ft) kunáért.

A hivatalos startlista: 
1. Przemysław Pawlicki (Lengyelország)
2. Andrij Kudriasov (Oroszország)
3. Kim Nilsson (Svédország)
4. Kenneth Bjerre (Dánia)
5. Jurica Pavlic (Horvátország)
6. Mikkel Bech (Dánia)
7. Martin Smolinski (Németország)
8. Michael Jepsen Jensen (Dánia)
9. David Bellego (Franciaország)
10. Andrij Karpov (Ukrajna)
11. Mateusz Szczepaniak (Lengyelország)
12. Timo Lahti (Finnország)
13. Nicolai Klindt (Dánia)
14. Kacper Gomólski (Lengyelország)
15. Andrzejs Lebedevs (Lettország)
16. Adrian Miedziński (Lengyelország)

Tartalékok:
16. Janusz Kołodziej (Lengyelország)
17. Piotr Protasiewicz (Lengyelország) 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here