Tomasz Gollob súlyosan megsérült! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 24., hétfő

Tomasz Gollob súlyosan megsérült!

A lengyelek 2010-es egyéni világbajnoka, Tomasz Gollob vasárnap délelőtt bukott hatalmasat egy motokrossz verseny tréningjén, melynek következtében gerincvelője súlyosan sérült. A polák ikont jelenleg életveszélyes állapotban kezelik a bydgoszczi kórházban.
Tomasz Gollob hatalmasat bukott a vasárnapi motokrossz versenyt megelőz tréningen. Fotó: Prezglad Sportowy
Gollob vasárnap délelőtt a Bydgoszczhoz közeli Chelmnoban vett részt egy motokrossz versenyen, amelynek hivatalos edzésén hatalmasat bukott. A lengyel bajnokot mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy komoly gerinc valamint tüdősérüléseket szenvedett.

Professzor Marek Harat három órás műtet hajtott végre az ötszörös világkupa győztesen, s megerősítette, hogy Gollob gerincvelője nagyon súlyosan sérült, de nem tört el. Megsérült viszont a T7-es csigolyájának környéke, valamint mindkét tüdeje, ami miatt lélegeztetőgépen tartják.

Gollob hivatalos weboldalán Professzor Harat megerősítette, hogy a 46 esztendős világsztár a bénulással néz szembe. Hozzátette azt is, hogy mivel gerincvelője nem tört el (ahogyan Darcy Wardé korábban - a szerk.) így van némi esély a bénulás elkerülésére, ám rehabilitációja hosszú hónapokat, éveket fog felölelni. Annyi bizonyos, hogy ez az incidens pályafutása végét jelenti. 
Gollob gerincvelője súlyosan sérült. Fotó: Preglad Sportowy
Érdekesség, hogy vasárnap rendezték a lengyel legfelsőbb osztály, a PGE Ekstraliga második fordulóját, ahol Gollob gárdája, a GKM Grudziadz is érdekelt volt. A csapat hazai pályán fogadta este 7 órától a Stal Gorzówot, ahol a lengyel ikonnak is jelenése lett volna. 

A csapatnak sürgős megoldást kellett találnia a korábbi világbajnok pótlására, ezért értesítették Antonio Lindback-et, ám a svéd GP menő épp Svédországban tartózkodott. A klubvezetés magángépet küldött a színesbőrű versenyzőért cirka 40.000 zlotyiért, átszámítva közel 3 millió forintért. Lindback sikeresen megérkezett a helyszínre, készen állt az esti mérkőzésre, ám időközben leszakadt az ég, így találkozót elhalasztották. 


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here