Maciej Janowski: Maradok a GM-nél! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. február 14., kedd

Maciej Janowski: Maradok a GM-nél!

A közelmúltban lengyelek Grand Prix menőjét, Maciej Janowskit kérdezték azzal kapcsolatban, hogy átpártolna e, a korábban jól bevált olasz erőforrásról, a GM-ről az utóbbi években Marcel Gerhard által kifejleztett új, svájci blokkra, a GTR-re.
Maciej Janowski az ausztrál nagydíjon Melbourne-ben. Fotó: Jarek Pabijan, Sportowefakty.pl

Maciej Janowski második Grand Prix-s szezonját tudhatja maga mögött, ám a korábbi junior világbajnoknak az elmúlt esztendő közel sem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte. A szezon eleje még viszonylag jól indult számára és a Dán Nagydíj pódiumának tetejére is felállhatott,ám a szezon közepétől egyre gyengébb formát mutatott. A nyáron megrendezett csapat világkupa elődöntőjében még startszalag mögé állhatott a válogatottban, ám a fináléra Marek Cieslak a korábbi vb ezüstérmesre, Krysztof Kasprzakra cserélte. Teljesítménye a szezon hátralévő részében sem javult, s végül az egyéni világbajnokságot a 10. helyen zárta. A széria szervezői viszont megkegyelmeztek rajta, így állandó szabadkártyával részt vehet az idei sorozatban is.

Mialatt a brit tuner, Peter Johns 2012 óta világbajnoki blokkokat készít, addig a dán mester, Flemming Graversen a tavalyi évben könyvelhetett el szép sikereket Jason Doyle révén, aki négy nagydíj győzelmet is bezsebelt és sérüléséig komoly esélyei voltak a világbajnoki címre is. De ne felejtsük el Marcel Gerhard-ot, akinek GTR blokkjáért egyre több versenyző érdeklődik, s amelyet Janowski is tesztelt az elmúlt években. A lengyel nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben átnyergeljen a svájci blokkra.
Meglátjuk, hogy ki fogja az új blokkot használni az idei szezonban, ám azt elmondhaton, hogy remek kapcsolatban vagyok Marcel Gerharddal és két évvel ezelőtt lehetőséget kaptam az erőforrásainak a tesztelésére. Akkor még voltak olyan jók ezek a blokkok, mint az előző szezonban. Marcel egy kiváló szerelő és tuner, így biztos vagyok benne, hogy a motorjait a lehető legjobban fel fogja készíteni a tavaszra. Személy szerint a GM-nél maradok és az olasz márkára fókuszálok, de ez nem jelenti azt, hogy a szezon egy pontján nem fogom Marcelt felhívni egy-egy teszt erejéig.
Janowski szülőföldjén tesztelhette a GTR-t egy rövid edzésen.
A teszt Czestochowában volt, ám két nap helyett mindössze néhány óránk maradt a tesztelésre az esőzések miatt. Marcel hihetetlen profi hozzáállást tanusított. Amint megérkezett Svájcból, kettő vagy három blokkot is a rendelkezésemre bocsájtott. Együttműködésünk tehát még nem egy lezárt fejezet.
Az idei évtől a felújított wroclawi arénában húzhatják a gázt Janowskiék. Fotó: WTS Sparta Wroclaw
Az SGP résztvevői közül természetesen mindenki fejleszti gépét, hogy a legversenyképesebb technikával rendelkezzen a bajnokságban. Janowski remélni, hogy miután csapata a Betard Sparta Wroclaw visszatér az Olimpiai Stadionba ,- amely több mint egy évig felújítási munkálatok miatt zárva volt - , több lehetsége lesz arra, hogy motorjain dolgozzon.
Mindig valamilyen új dologgal próbálkozunk, legyen az egy gumi vagy egy új kipufogó így sosem a szabvány motorral versenyzünk, s imádkozunk, hogy működjenek a dolgok. Mindenki tesztel valamit, lecsekkolja az új dolgokat, fejlesztéseket. Rengeteg ötletünk van, de gyakran nincs időnk ezen tesztekre szezon során. Természetesen az, hogy visszaköltözünk Wroclawba megkönnyítni a helyzetünket, s így remélhetőleg több időt tudunk a pályán tölteni. - zárta sorait a 2015-ös lengyel bajnok.
Lindgren a GTR nyergében a toruni Lengyel Nagydíjon. Fotó: Michal Szmyd, Sportowefakty.pl
Érdekes lesz hogyan alakul az idei szezon Marcel Gerhardék számára, hiszen tavaly Fredrik Lindgren remek sikereket ért el az újdonsült svájci blokkal. A "Fast Freddie" becenévre hallgató pilóta összetettben ugyan a 11. helyen végzett a GP-n, ám a Challengeből visszamotorozta magát a legjobbak közé, ráadásul a brit ligában csapatkapitányként, húzóembere volt a bajnoki címet nyerő Wolverhampton Wolves gárdájának.

Forrás: SpeedwayGP
2017.02.14.



Post Bottom Ad

Responsive Ads Here